Што вели законот - дали е можно да се вози месечината за себе?

Што вели законот

Домашно приготвување е докажан и прилично популарен начин за добивање алкохолен пијалок. Дури и во античка Русија, луѓето возеле каша, а потоа научиле како да направат месечина од тоа.

Ајде да видиме како е законско да се подготви месечина за себе и да имате таков апарат дома.

фотографија 1

Дали е дозволено одгледување дома во Русија?

На територијата на Русија дозволено е да се приготвува месечина во која било количина, но само за ваша сопствена потрошувачка.

Според сегашниот Федерален закон на Федералниот закон на Руската Федерација бр. 171 од 22 ноември 1995 година, кој се смета за главен закон за промет и производство на алкохолни пијалоци, домашното производство не е забрането.

Тешкотиите со законот започнаа кога месечината сè уште се појави во многу куќи во Русија, пред луѓето да го готват и за своја потрошувачка и за продажба.

фотографија 2

Во овој поглед, полицајците оделе во нивните домови и проверувале дали граѓаните пијат алкохол за продажба.

Помош! Сепак, во јануари 2018 година Измените на голем број законски акти наречени „Закон за сончево светло“ стапија во сила. Според измените, контролата врз домашното производство на алкохол е затегната, а неговото производство е строго дозволено во одредени количини.

Со цел официјално да ги регистрираат своите активности, граѓанинот ќе треба да собере голем број документи за овластување за производство, да помине контрола на квалитетот и целосна проверка на опремата. Вашата активност мора да биде регистрирана на една адреса.

Како што знаете, државата прима огромни даночни плаќања за легална продажба на алкохол во Руската Федерација.

  • Даноците, такси и државната контрола можат да го ограничат учеството на алкохолот со низок квалитет на рускиот пазар.
  • Приватното производство не е одговорно за квалитетот и е дури и опасно за здравјето..

Погледнете го видеото во кое професионален адвокат зборува за законитоста на сонцето во Русија:

Дали производството на алкохол е легално во Украина??

Ако во Русија нема казни за сончање за лична потрошувачка, тогаш во Украина работите се многу построги.

Важно е! До 2014 година, казната за производство на алкохоличари во Украина се движеше од 3 до 10 на даночни приходи. По измените на член 176 од Кодексот за административни прекршоци, износот на казни беше надминат 10 пати.

Според најблиските предвидувања, не се планира укинување на паричните казни за месење.

Илјадници долари казни за поседување и незаконска дистрибуција на нелегален алкохол годишно влегуваат во Министерството за финансии. Покрај тоа, контролата на продажба на алкохол во Украина припаѓа на државата.

фотографија 3

Одговорност

Во Руската Федерација, одговорноста за ова прашање е предвидена во два става: „Нелегален бизнис“ чл. 175 и „Производство, складирање, транспорт или продажба на стоки и производи, извршување на работа или давање услуги што не ги исполнуваат безбедносните услови“ Чл. 273

Во зависност од околностите, можни се неколку исходи:

  1. Доделување паричен надоместок во износ до три илјади.
  2. Корективна работа (180-240 часа) или апсење за период од 4 до 6 месеци.
  3. Ако продажбата на производи доведе до смрт на група лица, сторителот ќе се соочи со казна до 10 години затвор.

Во Украина е забрането користење на сончеви зраци и производство на алкохол, дури и за лични цели.

Според чл. 176 од Кодексот за административни прекршоци, казната е од 3 до 10 минимални приходи без данок на граѓаните на Украина.

слика 4

Исто така, стекнувањето домашни пијалоци се казнува со паричен надоместок. од 15 Hryvnia. Факт е дека и покрај забраните, исклучително е тешко да се запре производството на алкохол, а државната каса годишно собира пристојни суми од казни.

Вреди да се заклучи: во Русија, законодавството има помалку агресивна политика во однос на сонцето, но одговорноста за нејзино распределување е сериозна..

Властите на која било земја најверојатно нема да ги ублажат законите за сончање, затоа што ваквите активности едноставно ќе бидат непрофитабилна држава. буџетот.

Сподели на социјалните мрежи:

» » Што вели законот - дали е можно да се вози месечината за себе?